Uitstel Herfstproeverij Erasmus Wijnen 28 november 2021. En wat doen we in plaats daarvan?

Wij hebben met pijn in het hart besloten om onze Herfstproeverij op zondag 28 november a.s. af te gelasten en uit te stellen tot een later moment. Al dagenlang liepen we rond met de vraag welke beslissing de juiste zou zijn. De voortdurende stijging van het aantal coronabesmettingen en de verantwoordingsplicht die wij ervaren jegens de gezondheid van alle betrokkenen – zowel bezoekers als medewerkers – laten een Herfstproeverij vanuit ons oogpunt als organisator helaas niet toe. Door de aard van een proeverij, waar mensen gezellig bij elkaar komen om te proeven en over de wijnen te praten, kunnen we de vereiste minimale afstand niet waarborgen.

Dat we op zo’n korte termijn onze herfstproeverij moeten afblazen, spijt ons zeer. Ja, natuurlijk knaagt het dat onze intensieve voorbereiding voor niets is geweest en dat het evenement, waarnaar velen lang hebben uitgekeken, nu naar 2022 moet worden doorgeschoven. Maar veel belangrijker vinden wij het, dat iedereen gezond blijft en dat we u ook in de toekomst mogen begroeten.

Inmiddels werken we aan meerdere alternatieven, want de flessen blijven natuurlijk niet dicht! Zo zijn van veel wijnen die we op de herfstproeverij zouden uitschenken, actiedozen op onze site te verkrijgen.

Allereerst zijn er twee kleine actiedoosjes met drie flessen, voorzien van een gezonde HERFSTKORTING, voor twee verschillende smaakstijlen: 'Vol & Rijk' respectievelijk 'Soepel & Elegant.

Verder hebben we ook vier grote actiedozen van zes flessen met daarbij een GRATIS online proeverij op de koop toe! U leest het goed: een gratis online proeverij. Op twee verschillende data zullen drie bijzondere wijnen van VDP.Weingut Drautz-Able uit Württemberg besproken worden. En alsof dat nog niet reden genoeg is, zal wijnmaker Markus Drautz hoogstpersoonlijk zijn wijnen komen toelichten. Het enige wat u hoeft te doen, is aangeven wanneer u de online proeverij zou willen bijwonen. Wij zorgen er vervolgens voor dat het pakket met 100 ml flesjes en uitleg op tijd bij u wordt afgeleverd.

Welke actiedozen hebben we samengesteld?

'Op tafel met de feestdagen'
Een doos met één mousserende wijn (Sekt), drie witte wijnen (Sauvignon Blanc, Chardonnay en de typisch Duitse druivensoort Riesling) en twee rode wijnen (één van de specifieke rode druif van Württemberg, de Lemberger, en een karakteristieke top-Spätburgunder uit het zuiden van de Pfalz). Wijnen die lekker als apertief kunnen dienen, maar ook prima bij het eten kunnen worden geschonken.'Soepel & Elegant'
Een doos met één mousserende wijn (Sekt), drie witte wijnen (Silvaner, Grauburgunder en Chardonnay) en twee rode wijnen (één wijn gemaakt van de St Laurent plus de naar onze mening - en die van veel anderen - mooiste Portugieser van Duitsland, van wijnstokken die ruim 110 jaar oud zijn!). Zoals de naam van de doos zegt: elegante wijnen die zich niet knallend presenteren in het glas maar juist subtiel zijn en gelaagd.

'Vol & Rijk'
Een doos met één mousserende wijn (Sekt), twee witte wijnen (Weissburgunder en Riesling) en drie rode wijnen (tweemaal een Spätburgunder - Pinot Noir - uit respectievelijk Rheinhessen en de zuidelijke Pfalz, en een krachtige St Laurent die eigenlijk zelfs gemaakt is van druiven net over de grens met de Elzas in Frankrijk). Dit zijn uitgesproken wijnen, vol en rijk in de mond.

Hopelijk hebben we hiermee, in combinatie met een unieke online proeverij die u er voor niets bij krijgt, een drietal alternatieven samengesteld waar voor iedereen iets naar wens tussen zit. 
 

'Markus' SELEKTION'

Tenslotte hebben we een actiedoos samengesteld met zes typische wijnen van VDP.Weingut Drautz-Able: een bijzondere Riesling, een prachtige droge Sauvignon Blanc, een edelzoete Sauvignon Blanc Auslese en driemaal typisch Württembergs rood (Trollinger en Lemberger). De witte Sauvignon Blanc HADES en rode Lemberger HADES (beide op hout opgevoed) behoren tot het mooiste wat Württemberg te bieden heeft! Ook deze doos komt met een gratis online proeverij waarin Markus enkele van zijn wijnen op innemende wijze zal toelichten.  

Welke wijnen er mooi bij welke gerechten combineren? Mail ons voor een passend advies: info@erasmuswijnen.nl.
Wilt u alle mogelijkheden nog eens naast elkaar zien, kijk op onze pagina 'Proefdozen'.


We houden u op de hoogte en zullen ons meteen melden zodra een fysieke proeverij weer mogelijk is. We wensen u een mooi eindejaar in alle gezondheid!

© 2020 - 2022 Erasmus Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.