VDP.Weingut Bernhart, Schweigen (Pfalz)

    

VDP.Weingut Bernhart ligt letterlijk op de grens van de Duitse Pfalz en de Franse Elzas in het dorp Schweigen-Rechtenbach. Door alle wisselingen in de loop der eeuwen, waarbij de streek dan weer Frans was en dan weer Duits, liggen hun wijngaarden op dit moment grotendeels op Frans grondgebied. Het zijn dan wel officieel wijnen van Duitse herkomst, maar ook vallend onder Franse regelgeving (zo mag er bijvoorbeeld niet gesproeid worden in de wijngaarden, zelfs niet bij extreme droogte).
Gerd Bernhart heeft met name Spätburgunder, Riesling, Weissburgunder en Grauburgunder aangeplant, op een totaal van 21 hectare aan wijngaarden en met een jaarlijkse productie van ongeveer 130.000 flessen.

Gerd Bernhart heeft wijngaarden op de Schweigener Sonnenberg, met de VDP-Erste Lagen ‘Wormberg’ en ‘Finstergasse’ (leem en kalk) en de VDP-Grosse-Lagen ‘Rädling’ (kalkrijk), en ‘Kostert’ (kalkmergel en klei).

 

 

 

 

 

 

 

 

Aangezien deze wijngaarden allemaal op Frans grondgebied liggen (in het aangrenzende Wissembourg), mag hij de namen van die (officieel geen Duitse) wijngaarden niet op zijn etiket zetten. Dus ze worden respectievelijk aangeduid als 'WB', 'FG', ‘RG’ en ‘KT’. En het zijn voor de VDP, het Verbond van Duitse Kwaliteitswijnen waarvan Bernhart lid is, wel degelijk Erste en Grosse Lagen. Begrijpt u het nog?

Hoe het ook genoemd wordt, het belangrijkste is en blijft dat het prachtige wijnen zijn, van biologisch beheerde wijngaarden, handmatig geoogst met zorgvuldige selectie en geduldig in de kelders ‘ausgebaut’ tot schitterende wijnen. Wijnen die met grote regelmaat in de prijzen vallen, en terecht!

 

Sorteer op
Sorteer op
© 2020 - 2024 Erasmus Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.