Onno Kleyn in het Volkskrant Magazine van 12 februari 2022

 

 

Onno Kleyn selecteert op 12 februari 2022 onze Fellbacher Goldberg Lemberger trocken 2019 van VDP.Weingut Heid uit Württemberg voor zijn populaire column in het Volkskrant Magazine!

Iemand die het weten kan riep het onlangs luid uit: “Het meest ondergewaardeerde topwijngoed van Württemberg!!!” Met drie uitroeptekens. Het adagium ‘onbekend maakt onbemind’ klinkt ook de Lemberger niet vreemd in de oren. En dat terwijl precies dit prachtige druivenras elders als ‘Blaufränkisch’ door Jan en Alleman de hemel in wordt geprezen. Beide verdienen het gewoon om in Nederland een berg nieuwe fans te krijgen, en vice versa.

Mede daarom zijn we enorm gelukkig dat de gerenommeerde culinair en wijnjournalist Onno Kleyn in zijn column juist voor Markus Heids Erste Lage (premier cru) Lemberger heeft gekozen! Met een reverence (Onnos ‘kniksje’) naar de voorouderlijke wijntraditie: filosofisch, biologisch, zuiver, zonder Spezialeffekte, opgewonden noch gepolijst, eerder onopgemaakt en goudeerlijk, met een klassiek Schwäbische finesse en grote diepgang.

Zoals Onno terecht opmerkt: een wijn die past bij zulke kwikzilverende geesten als Heinrich Heine en Robert Schumann. En natuurlijk bij elke wijnliefhebber met oog voor het fijne!

© 2020 - 2024 Erasmus Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.