Weingut Dengler-Seyler, Maikammer (Pfalz)

 

Eva Dengler en Matthias Seyler: samen hebben zij een biologisch familiewijngoed dat al 200 jaar wijnen maakt rond het plaatsje Maikammer, dicht tegen de rand van het Pfälzer Wald.
Ze beschikken o.a. over wijngaarden in de Einzellagen Alsterweiler Kapellenberg (waar op een bodem van kalkmergel prachtige weissburgunder en silvaner groeien) en de licht glooiende Einzellage Maikammer Heiligenberg. Geen steile hellingen, maar wel met een paar bijzondere microklimaten zoals bijvoorbeeld Schlangengässel (waar achter een klein muurtje beschut de riesling druiven rijpen op een bodem van carbonaatrijke kiezelleem) en Im Obern Weinsper (Parabraunerde op een ondergrond van löss).       

Wie op zoek is naar trendy wijnen is bij Eva en Matthias aan het verkeerde adres. Geen ‘batonnage’ bij de Chardonnay, geen extreme schilweking om wijnen met een diepere kleur te krijgen. Ze maken slechts sporadisch gebruik van nieuw hout, liever van 'alt belegte' (dus vaker gebruikte) eikenhouten tonneaus van 500 liter en Stückfässer van 1200 liter. 

Gezonde druiven moeten het doen en de wijn moet het karakter van de bodem weergeven. Daarin slagen ze keer op keer: twee enorm enthousiaste en gastvrije wijnmakers, Eva en Matthias.
 

             

Sorteer op
© 2020 - 2024 Erasmus Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.