Weingut Hench, Bürgstadt (Franken)

    

In 'Churfranken' (hét rode wijngebied bij uitstek in het westen van wijnland Franken), ligt het wijnstadje Bürgstadt, ten oosten van de Beierse benedenloop van de rivier de Main. Het is eigenlijk het noordwestelijkste puntje van de deelstaat Bayern. Het terroir van deze regio bestaat hoofdzakelijk uit Buntsandstein, met als topwijngaard de Grosse Lage 'Centgrafenberg'.

Het bio-dynamische wijngoed Hench uit Bürgstadt heeft 7 hectare aan wijngaarden, waaronder percelen op de Centgrafenberg. Maar ook op de Lage 'Mainhölle' en terras-percelen op de 'Hundsrück'. We hebben hier te maken met een oud familiewijngoed dat teruggaat tot minstens 1563, waarbij tot ongeveer 50 jaar geleden de wijngaarden deel uitmaakten van een gemengd agrarisch bedrijf. Sindsdien is Weingut Hench zich, anders dan veel andere wijnmakers in Franken, meer en meer gaan richten op rode wijnen van o.a. spätburgunder, frühburgunder en st laurent.

De familie Hench, met vader Burkhard in de wijngaarden en zoon Peter als Kellermeister, werkt vol overtuiging bio-dynamisch. Met oog voor de balans tussen wijngaard en haar omgeving, door te zorgen voor een gezond ecosysteem met een rijke bodem en een gebalanceerde biodiversiteit.

     

 

Sorteer op
 • Weingut Hench, Silvaner trocken 2021
  Weingut Hench, Silvaner trocken 2021

  Elegante en sappige silvaner van het biodynamische Weingut Hench uit Franken. Het wijngebied in Duitsland dat beroemd is om zijn silvaners! Met zijn betrekkelijk lage alcoholpercentage van 12% is dit een heerlijk ‘verteerbaar’…

  € 12,95
 • Weingut Hench, Spätburgunder Bürgstadt trocken 2018
  Weingut Hench, Spätburgunder Bürgstadt trocken 2018

  Deze Spätburgunder Bürgstadt 2018 is een evenwichtige, fruitige wijn (kersen, bessen) van het biodynamische Weingut Hench uit Bürgstadt (Franken), die heerlijk rond en zacht is, maar toch ook fris overkomt. Met een licht…

  € 13,50
Sorteer op
© 2020 - 2023 Erasmus Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.