Weingut Weinreich, Bechtheim (Rheinhessen)

Wat een naam: Weinreich. Met zo’n naam ben je wat aan je stand verplicht en dat maken ze waar!

Marc Weinreich is een van de opkomende sterren van Rheinhessen, in het gebied Wonnegau. Samen met zijn broer Jan maken zij in de streek rond Bechtheim op 18 hectare niet alleen biologisch gecertificeerd een collectie mooie wijnen (Gutsweine, Ortsweine en Lagenweine), maar ook een aantal bijzondere natuurwijnen onder het label ‘Natürlich Weinreich’: frisse , onbewerkte en handgemaakte vins naturels. Voor ons nu nog even niet, maar misschien over een tijdje ....
Marc is de man met de onconventionele ideeën, zijn broer Jan is degene die de reflectie inbrengt en samen maken ze prachtige wijnen.

In de Einzellagen Hasensprung (riesling), Geyersberg (riesling), Stein en Rosengarten (spätburgunder) rondom Bechtheim maken de gebroeders Weinreich hun topwijnen, maar ook hun Ortsweine zijn al van hoge kwaliteit. Dit bereiken zij door de wijngaardsen consequent biologisch te bewerken, de druiven laat en handmatig te oogsten en selecteren, de most op natuurijkje wijze te laten vergisten en verder niet of nauwelijks in te grijpen. Bij de natuurwijnen ziet Weinreich zelfs af van stabilisatiemiddelen en klaring.

Jaarlijks produceert Weingut Weinreich ongeveer 120.000 flessen van hoofdzakelijk riesling, silvaner, weissburgunder en chardonnay. Ze zijn aangesloten bij ‘Maxime Herkunft’, de vereniging van wijnboeren in Rheinhessen die het wijngebied kwalitatief naar een hoger niveau willen brengen.

 

Sorteer op
 • Weingut Weinreich, Bechtheimer Weissburgunder trocken 2015
  Weingut Weinreich, Bechtheimer Weissburgunder trocken 2015

  Rijpe weissburgunder met mooi ronde aanzet en kracht in overvloed. In de neus lichte houttonen en rijpe kweepeer, in de mond intens met rijp geel, zelfs bijna tropisch fruit met noten en mineraliteit in de lange afdronk.

  € 14,95
 • Weingut Weinreich, Riesling Hasensprung trocken 2016
  Weingut Weinreich, Riesling Hasensprung trocken 2016

  Veelgelaagde Riesling van kalkhoudende terrasbodems. Rijke neus met aroma’s van geel fruit, honing en rode grapefruit. De kruidige en mineralige smaak kenmerkt deze volle, elegante wijn. Lange afdrong met een aangenaam bittertje.

  € 24,50
Sorteer op
© 2020 - 2021 Erasmus Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.