Over ons

Erasmus Wijnen importeert Duitse kwaliteitswijnen uit Rheinhessen, de Pfalz, Württemberg en Franken, de grootste wijnbouwgebieden van Duitsland met een overvloed aan uitstekende en spannende wijnen. Rheinhessen staat bol van het jonge talent, dat wijnen produceert op een niveau dat enkele jaren geleden enkel aan de gerenommeerde wijnhuizen voorbehouden was. In de Pfalz, met haar welhaast Toscaans aandoende landschappen, is alles te vinden voor de liefhebbers van heerlijk eten en prachtige wijn. Württemberg, waarvan de wijnen tot niet zo lang geleden nauwelijks de regionale grenzen overkwamen, wordt nu ook in Nederland gewaardeerd om zijn bijzondere rode wijnen (zoals lemberger en trollinger) en steeds langer wordende traditie in mooie sauvignon blancs. En Franken is bij uitstek het gebied van de silvaners, uit de kenmerkende Bocksbeutel-fles, maar nog lang niet bekend genoeg om haar rode wijnen uit Churfranken, het Walhalla van de Duitse rode 'Burgundersorten'.


Erasmus Wijnen is het product van een lange vriendschap (de oorsprong ligt in Rotterdam, vandaar de naam) en een langdurige passie voor wijn die Maarten Drop en Ragnar van Es delen. De wijnen zijn zonder uitzondering eigen import, want wij hechten aan goede en intensieve persoonlijke contacten met onze wijnmakers. Hetzelfde geldt overigens voor de contacten met onze afnemers. Tijdens de hoogtijdagen van de coronapandemie waren wij dikwijls gedwongen om elkaar op de grens tussen beide landen te ontmoeten, maar deze tijd ligt gelukkig weer ver achter ons.
 


Alle wijnen komen van kleinschalige en kwalitatief hoogwaardige wijnhuizen, die biologisch of zelfs biodynamisch werken. Met veel handwerk en natuurlijke oplossingen in het beheer van de wijngaard, om uiteindelijk de meest gezonde druiven te kunnen oogsten. Met zorgvuldige selectie tijdens de diverse fasen van de oogst. En door alleen het hoognodige te doen bij het uiteindelijk maken van de individuele wijnen: de druiven en het terroir van de wijngaard voor zichzelf laten spreken. Gemaakt van de druiven die Duitse wijnen zo bijzonder maken: weissburgunder, grauburgunder, riesling, silvaner, muskateller, lemberger en spätburgunder, maar ook druiven zoals chardonnay en sankt laurent. En hiervan maken onze wijnhuizen droge wijnen, wit en rood, en elegante sekt, het heerlijke Duitse alternatief voor Champagne. Mooie pure wijnen die het terroir waar ze vandaan komen en de hand van de wijnmaker prachtig weerspiegelen!

Met veel genoegen organiseren we voor u een mooie, op maat gemaakte middag of avond om samen een aantal mooie wijnen te proeven en er iets meer over te weten te komen. Leuk om met familie, vrienden of collega's samen te genieten van een diversiteit aan wijnen en onze Duitse wijnen in het bijzonder!
Wanneer u daarvoor belangstelling heeft, mail ons: info@erasmuswijnen.nl.

 

To top  https://ps.w.org/to-top/assets/icon-256x256.png?rev=1340365

 

© 2020 - 2024 Erasmus Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.