Weingut Heinrich Spindler, Forst an der Weinstrasse (Pfalz)

Het familiewijngoed Heinrich Spindler staat in een lange traditie in het beroemde wijndorp Forst in de Pfalz. Het viert in 2020 precies zijn 400verjaardag en behoort tot de belangrijkste wijngoederen van de streek.
Sinds 2018 is Markus Spindler daarmee de 11e generatie wijnmaker in de familie die het met de mooiste locaties gezegende en inmiddels ongeveer 20 hectare grote wijngoed biologisch beheert. Van de wijngaarden is 80% beplant met riesling, dus je kan Spindler met recht een riesling-specialist noemen!

En wat een wijngaarden: Herrgottsacker, Musenhang, Elster, Ungeheuer, Freundstück, Pechstein, Jesuitengarten en Kirchenstück. Dat zijn namen die horen tot de mooiste Einzellagen van de Pfalz.
De percelen onderscheiden zich door verschillende microklimaten en hun diversiteit in bodemsoorten, zoals Buntsandstein, basalt, zand, kalk, klei en leem. En die proef je terug in de verschillende wijnen. Vlak naast elkaar gelegen stukken, maar met eigen karakters.

Het ultieme doel van Markus is om wijnen te maken die elegantie hebben en tegelijkertijd diepte met zeer precieze aroma's. Tijdens de vinificatie worden o.a. 'macération carbonique', langer schilcontact, wilde gisten, 'battonage' en nieuwe eikenhout toegepast. Maar wel op zo'n manier dat de finesse, mineraliteit en het fruitige karakter nooit verloren gaan. Wat daarbij nodig is om succesvol te zijn? 'Fingerspitzengefühl', oftewel instinct en vakkundigheid. Gelooft u ons, die zijn bij Markus beide in overvloed aanwezig!   

 

Sorteer op
 • Weingut Heinrich Spindler, Ruppertsberger Riesling 2018
  Weingut Heinrich Spindler, Ruppertsberger Riesling 2018

  Een heerlijk ongecompliceerde, sappige en ronde riesling met body. Aroma's van appel, peer en perzik, met ook wat kruidige en bloemige tonen. Van druiven van de jongere stokken van Nussbien en Reiterpfad. Een gul glas wijn met een…

  € 13,50
 • Weingut Heinrich Spindler, Musenhang Forst Riesling trocken 2018
  Weingut Heinrich Spindler, Musenhang Forst Riesling trocken 2018

  Een Erste Lage van de bovenste plank. Buntsandstein, plenty kalk en flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De wijn is fris, slank en elegant, met een minerale bite. In de neus de eerste tekenen van goût de pétrol.

  € 18,50
 • Weingut Heinrich Spindler, Forst Ungeheuer Riesling Auslese 2019
  Weingut Heinrich Spindler, Forst Ungeheuer Riesling Auslese 2019

  De beroemde Grosse Lage Forster Ungeheuer met zijn complexe bodem van verweerde bonte zandsteen (dichte klei en zandlagen), los kalkhoudend rolgesteente, en basalt – een vulkanisch stollingsgesteente dat relatief veel magnesium…

  € 32,50
Sorteer op
© 2020 - 2022 Erasmus Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.