Weingut Kampf, Flonheim (Rheinhessen)

     

 

Toen Patrick Kampf in 2011 het roer overnam van zijn vader, wilde hij het familiebedrijf, dat zijn vader Hans-Peter decennialang als een gemengd agrarisch bedrijf had geëxploiteerd, omvormen tot een puur wijnbedrijf. Geen verkoop van wijn op het erf zo vanuit het vat, maar kwaliteitswijnen maken die passen bij de streek rond Flonheim in Rheinhessen. Alles radicaal anders!
Hij begon met het aanplanten op het topperceel “La Roche” van riesling- en spätburgunderdruiven om daar uiteindelijk de mooiste wijnen te kunnen maken (de stokken moeten uiteraard eerst ouderen voordat er de eerste wijnen gemaakt kunnen worden, laat staan dat er meer complexiteit kan worden bereikt). Ook is hij snel overgestapt op een zorgvuldiger - en ook biologisch gecertificeerd beheer - van de wijngaarden, wat met een verbeterde kwaliteit van zijn druiven uiteindelijk de basis heeft gelegd voor het maken van steeds betere wijnen.

Patrick is eerst begonnen met het maken van een serie goede Gutsweine (de ‘instapwijnen’) van o.a. Riesling, Silvaner, Scheurebe en Grau- & Weissburgunder. Met het ouder worden van de stokken werd de volgende kwaliteitsstap het maken van een (overigens bijzonder mooie) Riesling Ortswein om tenslotte, wanneer de juiste condities voor een Lagewein aanwezig zijn, zijn topwijn “La Roche” uit de hoed te toveren.

In de kelder zet Patrick in op spontane vergisting, om meer aroma's uit de wijnen te halen. Daarna geeft hij de wijnen de tijd om zich te ontwikkelen ("Gut Ding will Weile haben", zgt hij dan ook: goede dingen hebben tijd nodig). Door de rijping op fles worden de primaire fruitaroma's weliswaar iets afgezwakt, maar de wijn wint aan spanning en complexiteit. 

Met deze kwaliteitsslag die Weingut Kampf heeft gemaakt, wordt Patrick nu alom gezien als een ‘rijzende ster’ in Rheinhessen die met zijn 33 lentes nog lang niet uitontwikkeld is en jaar na jaar mooiere wijnen maakt.
"Ik vind het belangrijk", zo zegt hij, "om wijngenieters extra bewust te maken van de ambachtelijk geproduceerde magnifieke Duitse wijnen".
Patrick heeft ongeveer 13 hectare aan wijngaarden en produceert ongeveer 40.000 flessen per jaar.

 

Sorteer op
 • Nog 3 flessen

  Weingut Kampf, Silvaner trocken 2020
  Weingut Kampf, Silvaner trocken 2020

  Slanke, sappige silvaner van het klassieke type. In de neus ingetogen vegetaal (brandnetel) met grapefruit, kruisbes en peer. In de mond sporen van kruidig-bittere vruchten. Heerlijk licht en zuiver.

  € 10,75 € 9,40
 • Weingut Kampf, Blanc de Blancs trocken 2021
  Weingut Kampf, Blanc de Blancs trocken 2021

  Dit is een van Patrick Kampfs meest succesvolle witte blends: de Blanc de Blancs (met -s) trocken 2021. De publiekslieveling met temperament, lichtgeel in het glas, is gemaakt van chardonnay en weissburgunder, alles vergist en…

  € 10,75
 • Weingut Kampf, St Laurent trocken 2020
  Weingut Kampf, St Laurent trocken 2020

  Maakt Patrick Kampf ook rood? Jazeker, maar dat ie ook nog ergens achteraan wat dozen St Laurent had, was prettig nieuws voor ons!
  Gelukkig verraste hij ons in december met een flesje van deze wijn: een heerlijke neus met rijp…

  € 11,50
 • Nog 5 flessen

  Weingut Kampf, Flonheim Riesling trocken 2020
  Weingut Kampf, Flonheim Riesling trocken 2020

  De opvolger van de wijn die in mei nog door Onno Kleyn werd bejubeld in de Volkskrant, als een Riesling die "primaire reflexen" in werking brengt: een volle rijke neus van geel fruit en een lichte kruidigheid.

  € 16,50 € 14,40
 • Weingut Kampf, Sekt Riesling Brut Bio 2018
  Weingut Kampf, Sekt Riesling Brut Bio 2018

  Stimulerende Sekt met typische Riesling-aroma’s (knapperige appel, witte perzik, milde citrus) en mooie gisttonen. Prikkelend en fris, met fijne mousse. Eén fles is niet genoeg!

  Harold Hamersma schrijft:

  "Van de sauvignon…

  € 18,50
 • Nog 15 flessen

  Weingut Kampf, Riesling trocken 2021
  Weingut Kampf, Riesling trocken 2021

  Sappige riesling met de geur van rijpe, licht zoetige perzik en peer, gele wilde bloemen en een vleugje verse kruiden. In de mond fijne zuren en florale nuances. Voor de oplettende genieter verder sporen van boenwas en kandij.

  € 10,75 € 9,25
© 2020 - 2024 Erasmus Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.