Weingut Michael Andres, Ruppertsberg (Pfalz)

Weingut Michael Andres is een klein wijngoed van 7 hectare in Ruppertsberg, vlakbij het bekende wijndorp Deidesheim in de Pfalz.

Michael heeft pas in 1993 zijn eigen wijngoed opgericht en was al in 2006 biologisch gecertificeerd. Maar Michael werkt niet alleen biologisch, hij gaat zelfs verder en volgt een biodynamisch pad: speciale preparaten op de juiste momenten in de seizoenen, niet alleen om de wijnstokken de juiste voedingsstoffen te laten opnemen, maar ook om een gezonde bodemstructuur te bereiken. Om bijvoorbeeld in de zware kleibodemstukken van zijn wijngaarden de grond losser te maken zodat de wortels dieper kunnen doordringen.

En niet of nauwelijks ingrijpen bij de wijnranken is een ander kenmerk van zijn biodynamische manier van werken. Zo kiest hij er niet voor om druiventrossen te halveren om de energie te concentreren in de overblijvende druiven, maar bewerkt hij de wijngaard zodanig dat de bodem precies de juiste sapstromen kan geven voor de wijnranken. Zo voorkomt hij dat er met allerlei kunstgrepen gecorrigeerd moet worden.

Kortom, Michael is iemand die een natuurlijke balans zoekt in zijn wijngaard om zodoende - handmatig - de mooiste druiven te kunnen selecteren voor het maken van de wijnen. Daarom wil hij ook niet meer dan deze 7 hectare. Hij wil het zelf volledig en zorgvuldig kunnen beheren volgens deze principes.

Weingut Andres heeft mooie (kleine) percelen op de Lagen Reiterpfad (in Ruppertsberg) en bij Deidesheim op de Leinhöhle, Herrgottsacker en Mäushöhle. Vooral dit laatste stuk is kenmerkend voor Michael: aan de rand van het woud lag een klein, overwoekerd stuk op terrassen dat hij zelf weer helemaal heeft teruggewonnen op het bos en van deze prachtige plek met een bijzonder microklimaat (koel maar wel lange avondzon) weet hij inmiddels een prachtige wijn te toveren. Een aanrader!

Sorteer op
© 2020 - 2024 Erasmus Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.