Overstromingen Ahr-gebied en benefietveiling Perswijn

Midden juli is het Duitse Ahr-gebied zwaar getroffen door overstromingen. Met vele doden en enorme schade tot gevolg, een drama op nog geen twee uur rijden van Nederland. Ook veel wijnboeren in dit prachtige wijnbouwgebied zijn zwaar getroffen en moeten vaak hun verwoeste wijnkelders weer van de grond af aan opbouwen: vergistingstanks, vaten, persen, bottelinstallaties en voorraden.
 


Om de wijnboeren in dit gebied financieel te ondersteunen is door Perswijn in samenwerking met veel partijen in de wijnwereld, waaronder ook Erasmus Wijnen, een benefietveiling georganiseerd waar van 23 augustus tot en met 6 september geboden kan worden op ingebrachte topwijnen, diners en diverse andere mooie items. De opbrengst van deze veiling gaat in zijn geheel naar de getroffen wijnboeren in de Ahr.

Help mee en steun de wijnboeren in de Ahr!

Deze veiling wordt georganiseerd in samenwerking met Winefields Auctions. Registreer je, bied mee op de diverse prachtige lots en help mee om de wijnboeren in de Ahr hun bedrijf weer te kunnen laten opbouwen. 

Aanmelden kan via de volgende link: https://auctions.winefields.com


Erasmus Wijnen heeft, met grote dank aan haar wijnhuizen, de volgende wijnen ingebracht:
 

Weingut Weinreich, Bechtheim (Rheinhessen)

         

Bechtheimer Riesling 2014 – magnum (1,5 liter)
”Een prachtige biologische riesling van druiven uit de mooiste percelen van Bechtheim in de Wonnegau, gemaakt door de gebroeders Jan en Marc Weinreich: mineraal, met veel rijp fruit (appel en perzik) en kruidigheid. Heerlijk lange afdronk.”

 

Weingut Milch, Monsheim (Rheinhessen)


Chardonnay Am Blauarsch 2014 - dubbele magnum (3 liter)
Chardonnay in perfectie, van het meest bijzondere stukje Silberberg (in de Wonnegau), dat na bodembewerking zilverblauw kleurt. Vandaar de naam. Flink wat lucht gunnen en serveren bij 12 graden.”


Weingut Kampf, Flonheim (Rheinhessen)

                      

Riesling La Roche 2015 - dubbele magnum (3 liter)
Riesling La Roche 2015 - magnum (1,5 liter)
”Kalkjuwelen uit het fantastische amfitheater van La Roche. Vergelijkbaar spectaculair als de exemplaren van de beroemde wijngaard Morstein.” 

 

Durst Wein, Bockenheim an der Weinstrasse (Pfalz)

                 

P Portugieser Uralte Reben 2012 – magnum (1,5 liter)
Een complexe en elegante Portugieser van de oudste stokken van Dutsland (110+ jaar) uit de Kindenheimer Vogelsang in het noordelijkste puntje van de Pfalz. Het mooiste wat de Portugieser kan bieden, deze eersteling van Andreas Durst!”

 

Weingut Heinrich Spindler, Forst an der Weinstrasse (Pfalz)

         

Riesling Kirchenstück 2017 (Grosses Gewächs) - dubbele magnum (3 liter)
”Letterlijk achter de kerk van Forst, afkomstig van de meest legendarische GG-wijngaard van de Pfalz met een bodem van Buntsandstein, kalkmergel, leem en basalt. Enorm bewaarpotentieel.”

 

Sektkellerei Andres & Mugler, Ruppertsberg (Pfalz)

        

Sekt Riesling Brut 2018 – magnum (1,5 liter)
”Door de toonaangevende Duitse wijngids Eichelmann afgelopen jaar betiteld als het Sekthaus met de beste collectie van Duitsland. En dat wil wat zeggen in een land waar deze top-mousserende Duitse wijnen een steeds grotere reputatie krijgen! Biodynamische gemaakte Sekt volgens de methode van Traditionelle Flaschengärung.”

 

Weingut Dengler-Seyler, Maikammer (Pfalz)

Autumnus Cuvée Brut Sekt 2013 - magnum (1,5 liter)
”Jahrgangssekt van Chardonnay en Spätburgunder, gemaakt volgens de methode van Traditionelle Flaschengärung en die 36 maanden op de gistcellen heeft gerijpt. Een rijke Sekt die perfect bij de maaltijd kan worden geschonken.”

Autumnus Cuvée Rot 2017 – magnum (1,5 liter)
”Cuvée van Spätburgunder, Frühburgunder en Merlot, met rijpe tannines en tonen van donker bosfruit. Een prima begeleider van krachtige en kruidige gerechten.”

 

Weingut Drautz-Able, Heilbronn (Württemberg)

             

Lemberger Steinkreuz 2012 (Grosses Gewächs) - dubbele magnum (3 liter)
”Paradepaardje van de Duitse Lembergers, uit het hart van de GG-wijngaard Neckarsulmer Scheuerberg. Zo intens en magnifiek als een grote Rhône-wijn.”

 

Bied mee en steun de wijnboeren in de Ahr om hun prachtige wijnbedrijven weer op de been te krijgen!

© 2020 - 2024 Erasmus Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.