Sektkellerei Andres & Mugler, Ruppertsberg (Pfalz)

Sektkellerei Andres & Mugler, opgericht in 1989, is een samenwerkingsverband tussen de wijnboeren Michael Andres en Steffen Mugler en richt zich puur op het maken van sekt. Ze werken overtuigd biodynamisch en produceren jaarlijks - biologisch gecertificeerd sinds 2006 - ongeveer 25.000 flessen.

Het assortiment telt tien verschillende sekts: van riesling-, spätburgunder- en weissburgunder-sekt tot een hele serie cuvées. Alles volgens de methode ‘traditionelle (of ‘klassische’) Flaschengärung’: dat wil zeggen met een tweede gisting van de basiswijnen op de fles, op dezelfde manier als ook Champagne wordt gemaakt.

De druiven voor de basiswijnen komen van hun beider wijngoederen: de kalkrijke Heiligenberg in Maikammer (waar Steffen Mugler zijn Weingut M. Schädler heeft) en de wijngaarden van Michael Andres in Ruppertsberg en Deidesheim (vooral Buntsandstein en klei). Steffen en Michael zijn perfect in staat om met hun diversiteit in bodemstijlen de ideale balans te vinden bij het samenstellen van hun sekts op basis van die verschillende basiswijnen.

Sektkellerei Andres & Mugler is in 2020 door de in Duitsland toongevende wijngids Eichelmann uitgeroepen tot het wijngoed met de beste sekt-collectie van Duitsland. En aangezien er veel sekt wordt gemaakt (wat hoofdzakelijk in Duitsland zelf en nog niet veel in Nederland wordt gedronken), wil dat nogal wat zeggen!

 

 

 

Sorteer op
© 2020 - 2024 Erasmus Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.