Weingut Milch, Monsheim (Rheinhessen)


Milch: mooie naam voor een wijnboer, nietwaar?

Dit familiebedrijf is sinds 1926 gevestigd in een oude molen in Monsheim. Sinds Karl-Hermann Milch het bedrijf van zjn ouders overnam, heeft hij zich gespecialiseerd in chardonnay, waarmee dan ook een groot deel van zijn wijngaarden is aangeplant. Na zijn leerjaren bij Knipser en Klaus Keller heeft Karl-Hermann veel geëxpirimenteerd met de rijping van zijn chardonnays op hout. Steeds verfijnder, met gebruik van oudere vaten en ondersteunend in plaats van overheersend.

Maar Karl-Hermann wil zich ook gaan onderscheiden met rode wijnen, wat in dit gebied veel minder gebruikelijk is. Al was het familiewijngoed in het verleden ook juist bekend om zijn rode wijnen, die aandacht voor rood was lange tijd wat op de achtergrond geraakt. Sinds een aantal jaar heeft Karl-Hermann, naast de spätburgunderstokken die er al stonden, dan ook cabernet sauvignon (die vind je niet zo vaak zo noordelijk) en frühburgunder aangeplant die langzamerhand steeds mooiere wijnen opleveren.

Milch heeft wijnaarden rond Monsheim, waaronder de Einzellagen Nonnengarten, Im Blauarsch, Silberberg, Rosengarten en het top-perceel Mörstadt Im Wasserland. Nu maakt Karl-Hermann van die diverse wijngaarden een grote verscheidenheid aan prachtige chardonnays en daar zullen de komende jaren ook bijzondere rode wijnen ("mijn kunststukjes") vandaan komen. We houden het voor u in de gaten!

 

Sorteer op
 • Laatste flessen!

  Weingut Milch, Spätburgunder trocken 2018
  Weingut Milch, Spätburgunder trocken 2018

  Een opvallend donkerrode spätburgunder met een verfijnde geur van rode bes, zwarte bes en kersen, maar ook wat aardse tonen. In de mond expressief, veelzijdig, sappig, tamelijk krachtig met ronde tannines en fijne houtaccenten.

  € 13,50 € 11,80
 • Weingut Milch, Rosé trocken 'Juliane' 2021
  Weingut Milch, Rosé trocken 'Juliane' 2021

  Alles klopt aan deze Juliane, niet voor niets een verwijzing naar Karl-Hermanns dochter. Een universele, breed inzetbare rosé uit Spätburgunder, Frühburgunder en een druppel Cabernet Sauvignon. Zalmroze met oranje reflecties.…

  € 11,50
 • Weingut Milch, Monsheim Chardonnay trocken 2022
  Weingut Milch, Monsheim Chardonnay trocken 2022

  Sappige Chardonnay met aroma’s van exotisch fruit en acaciabloesem. Fluweelzacht, mooie houttonen en toch fris, precies en mineralig.

  € 18,50
© 2020 - 2024 Erasmus Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.